Koop voortaan je streek- en hoeveproducten in de supermarkt

 Heerlijke lokale, authentieke streekproducten met een verhaal worden gesmaakt door de consument. Maar vind je die Oost-Vlaamse streekproducten ook in de plaatselijke supermarkt?

 EROV, Buurtsuper en het Innovatiesteunpunt slaan de handen in elkaar en brengen lokale voedingsbedrijven en zelfstandige supermarktuitbaters samen op een “Meet the buyer B2B-event” bij Kruiden Claus in Kruishoutem.  Op 7 oktober 2019 ontmoetten 25 Oost-Vlaamse producenten van streek- en hoeveproducten heel wat zelfstandige supermarktuitbaters. Lokale supermarkten hebben interesse om hun assortiment uit te breiden met biologische sappen, verfrissende streekbiertjes, traag geroosterde koffie tot kwalitatief hoevevlees en verse zuivel. Op die manier spelen ze in op de toenemende vraag naar streek- en hoeveproducten en kunnen ze zich beter onderscheiden van hun concurrenten.

Door een rechtstreeks contact met de producent, ontdekt de zelfstandige supermarktuitbater of retailer het boeiende verhaal achter de unieke producten. Bovendien, maakt een lokale samenwerking de keten korter, wat opnieuw goed is voor het milieu.

 Gedeputeerde Leentje Grillaert: “De consument heeft hoe langer hoe meer interesse in lokale en authentieke producten. Met dit initiatief geven we buurtsupermarkten de kans om in te spelen op die trend door hen in contact te brengen met de producenten van lokale streek- en hoeveproducten.”

 

Met de steun van: